design mikelis web info
DOMOV  
  

ČEMU SNEMANJE POROKE in za KOLIKO DENARJA?

Piškotki so onemogočeni, zato se FILMI ne predvajajo
omogoči uporabo piškotkov

1) Na to vprašanje si mora odgovoriti vsak sam. Vendar pa sem prepričan, da je ZVOK, ki se zapiše poleg slike, tisti bistven razlog za snemanje poroke z video kamero. Da bi se prepričala v to, si pri kakem poročenem paru oglejta njune posnetke poroke z izklopljenim zvokom. Ogled posnetkov brez zvoka bo nezanimiv in raje si bosta ogledala (dober) fotoalbum. Na tem dejstvu temelji vsa moja filozofija dela: Naročniku ponuditi bistvo! Spoznajta mojo filozofijo podrobnjeje in najdita odgovor, če sem pravi mojster za zadovoljitev vajinih filmskih želja.

2) Od leta 1993 naprej sem posnel in zmontiral veliko porok (birm, obhajil, valet, maturancev in drugih dogodkov). Mnogim znancem pa sem napravil poročni film iz njihovih amaterskih posnetkov. Vanje sem vložil tisoče ur dela, da bi iz danega napravil najboljše. Ob tem pa sem postajal vse bolj razočaran nad neustreznostjo prinešenih posnetkov, kot tudi nemočen iz njih narediti karkoli lepega. Še bolj pa so me razočarali t.i. profesionalci, ki so za take "izdelke" še zaračunavali. Rodila se je močna želja po kakovostni in cenovno dostopni alternativi - snemanjeporoke.eu. Najprej je bilo treba zaslužiti za (drago) kamero. Kar pa je zgolj s snemanjem porok vse prej kot mogoče!

3) Kaj naredi poročni film privlačen in zanimiv za ogled: Dolžina? Posneto vse živo? Ženin in nevesta z vseh možnih zornih kotov? Dih jemajoči kadri pokrajine in priprav prizorišča zabave? Morda divja montaža z vsemi slikovnimi učinki, ki jih je industrija predvidela? Nenazadnje morda neskončno hudo oblikovana in potiskana DVD in ovitek? Poročni film v HaDeju?     Kaj je HD?nasvetKaj je HD? Kaj HD ni:
- garancija za boljšo sliko
- magična rešitev za snemanje v slabi svetlobi (prej obratno!)

Kaj je HD:
HD = format slike, ki je zapisana z več kot 576 TV linijami (standard PAL ali SD. Glej "High-definition video Wikipedia"). Format nima neposredne povezave s kakovostjo slike. Nanjo vpliva izključno kakovost uporabljene kamere. Kot na kakovost "razvitih" fotografij ne vpliva njihova velikost, ampak kakovost aparata in objektivov s katerimi so bile posnete.

HD kamere že v teoriji potrebujejo 3x več svetlobe za enako zasičenost, kot kamere SD (PAL). To se lahko izravna z uporabo dražjih in boljših kamer in bolj svetlobno zmogljivih objektivov (F 1:1.6 recimo).

Potorošnikom dostopne kamere, zajeto sliko tudi destruktivno stisnjejo v "YouTube" format (H.264), da bi na kartice šlo več posnetkov. To pomeni dodatno poslabšanje slike. "HD" oznaka na kameri ne pove nič o kakovosti končne slike, saj imajo kamere svojo lastno optično ločljivost. Kot bi fotografijo iz osebne izkaznice povečali na A3 format, ne bi zaradi tega vsebovala nič več informacije ("ostrine").

Prave HD kamere stanejo podobno kot Mercedes S. Vse ostalo je kompromis med kakovostjo in ceno.

4) V 31 letih profesionalnega snemanja in montiranja porok sem se naučil kritično odstraniti vse, kar je za lep in nepozaben poročni film odveč. Ustvariti in urediti kadre tako, da je na koncu vsak udeleženec poroke v najboljši meri zadovoljen s svojo podobo. Gledalcu pa poustvariti kolikor je mogoče pristen občutek poročnega dne. Tega pa ni mogoče brez pravilno posnetega in primerno zmontiranega zvoka in prave filmske montaže celega poročnega filma. Veščine, ki sem jih pridobil v 31 letih poklicnega ustvarjanja za razne televizijske hiše, so moja konkurenčna prednost. Posnetke v celotni dolžini pregledam tudi 20x, da dosežem potrebno napetost skozi cel film. Zato se moje poroke gledajo še in še. Če bi namreč poročni par ob ogledu posegel po daljincu, bi to zame pomenil neuspeh!

5) Vsak celovečerni poročni film je izdelek, ki vzame najmanj 150 ur dela. Najmanjši del od tega svatje vidijo: To je snemanje poroke 12-18 ur na terenu. Večurnih sestankov z vama, nasvetov za protokol, ogledov terena in nato priprav materiala, montaže slike, montaže in obdelave zvoka, ter tehnične obdelave slike in končne obdelave filma, pa ne vidijo.

Cena poročnega filma je odvisna od količine potrebne MONTAŽE in ne od količine SNEMANJA POROKE.

6) Pomembno je, da bosta dobila želene posnetke v vsaki situaciji. Sliko kolikor mogoče brez zrnatosti, pravih barv in primerne ostrine v vsakih svetlobnih pogojih. Zvok, ki vama bo jemal dih in predvsem ZGODBO, ki vaju bo odvrnila od pritiskanja ffwd>> tipke na daljincu. Nedvomno bosta dobila tudi željo po ponovnem ogledu vajinega poročnega filma...     Garancija ... opozoriloGarancija za ... ... uspele posnetke:
Snemanje poroke izvajata najmanj dva snemalca katerima je snemanje vsakodnevno opravilo (služba).

... kakovostne posnetke:
Snemanje poroke izvajamo s kamerami, ki stanejo toliko kot osebni avtomobil nižjega razreda (vsaka).

... KAKOVOSTEN ZVOK:
Snemanje zvoka poroke se izvaja z večkanalnimi snemalniki zvoka in posebej prilagojenimi mikrofoni.

... GLEDLJIVOST FILMA:
Moji poročni filmi so zanimivi, gledljivi, informativni, zabavni in čustveni, ne glede na njihovo dolžino.


7) 1000 EUR za fotografa, snemalcu kar ostane... Na tem mestu se ne bom spuščal v (ne)sorazmerje med cenami, ki jih za mnogo manj vloženega časa dosegajo fotografi, ter cenami videografskih storitev (snemanja poroke, itd), saj ima konec koncev kupec vedno prav. Če mu visoka kakovost poročnega filma ni prioriteta, ima to pravico. Vendar pa je potrebno poudariti, da je razmerje med dejansko vloženim delom fotografa in videografa približno 1:3. Enako je tudi pri ceni potrebne opreme. Seveda to velja le, ko primerjamo dva ENAKO kakovostna ponudnika.

Kakor se kvaliteten fotograf ne ceni glede na vrednost albuma in števila slik v njem, tako se tudi jaz ne cenim glede na število ur, ki jih s kamero prebijem na poroki!

8) KOLIKO denarja torej za poročni film? Več truda in denarja kot sta vložila v cel poročni dan, bolj vama mora biti važno kakšno bo filmsko doživetje ob ogledu poročnega filma. Poročni film je lahko čudovit filmski spektakel z vama z glavni vlogi, ki zajema vse bistvene podrobnosti poročnega protokola, za katere sta se toliko mesecev trudila. Če je le pravilno posnet in filmsko zmontiran. Lahko pa se seveda odločita le za snemanje poroke in dobila bosta dokumentarni videoposnetek realne dolžine, na katerem bosta pretežno vidva.

9) "Snemanje poroke" je storitev, kjer dobita (lepe) zaporedne posnetke poroke na DVD ali BD. Morda še kak zmontiran uvodnik na glasbeno podlago. To je pa tudi vse. Pa še poceni je :)

Poroke se ne da ponoviti, da bi snemalec ponovno posnel zamujeni kader. Preverita kako mi snemamo poroke (in jih filmsko zmontiramo v Celovečerne poročne filme).

10) Poročni film je lahko le toliko dober, kot je dober ambient in dogajanje. Zaradi pestrega poročnega protokola smo se na najini poroki vsi imeli noro super in fotografa sta imela kaj slikati. Vendar pa je lahko dober ambient in veselo dogajanje na filmu videti popolnoma nezanimivo. Ali zna res vsak "snemalec" zajeti avtentičnost vzdušja in s pravilno montažo poustvariti pristne občutke tega edinstvenega dne?

Pri nas ne snemamo porok na "kile", "metre" ali na "ure": naša cena izhaja iz izkušenj, časa in znanja vloženih v izdelek, ki vama bo ponudil filmsko doživetje vajinega dne - za vedno! Druga postavka pa je oprema, ki je vse prej kot poceni.

11) Slabo posneto poroko bo treba gledati celo življenje (oziroma se je ne bo gledalo, za kar je potem škoda porabiti tudi 100 EUR). Nizka cena za fotografske ali videografske storitve je zgolj začetna. Pravo ceno se odplačuje celo življenje. Zato menim, da je pri izbiri fotografa, videografa in poročnih prstanov, ki so edina stvar, ki od poročnega dne ostane za vedno, potrebno nekoliko več kritičnosti in prave presoje. Vsakemu "varčnežu" bo nemudoma žal, ko bo videl dobre fotografije ali poročni film nekoga drugega. Tudi če se iz finančnih razlogov odločita za skromnejši vložek v vajin poročni film, vama lahko pomagam do lepega video spomina: Dogovorimo se zgolj za kakovostno snemanje poroke, montažo pa poenostavimo ali pa preložimo na ugodnejši čas. Nenazadnje lahko moje storitve plačata več mesecev po poročnem dnevu.

Znanec iz Australije mi je rekel, da povprečen par bolj ceni steklenico izbranega vina, kot poročni film; slednjega se pogleda in vrže v predal, dobro vino pa si zapomnijo in po njem še posežejo. Tega nasveta se držim, zato vsak par dobi lepo darilo za prvi ogled svojega poročnega filma.

12) Če vama poročni film pomeni zgolj "ker mora biti", potem jaz nisem pravi naslov za izvedbo! Je namreč zelo veliko nizkocenovnih ponudnikov, ki vama bodo naredili film za vsakršno ceno, ki jo bosta pripravljena plačati. Navsezadnje pa si lahko kupita svojo kamero, ki vama ostane še za kasneje in z njo "obremenita" kakega svata. Pri foto/video storitvah še posebej velja velja rek da "poceni zlata ni".

Na povprečnem video posnetku poroke, je med rezanjem torte, še posebej neprivlačno videti v ozadju vse tiste razmetane mize in napol pojedeno hrano, polite prte, ... pa toliko "hodov" in eksotičnih imen hrane sta bila plačala! Zaradi nekaj izkušenj in vaje, ki jih imam, takih prizorov v mojih filmih ne bosta videla, ampak le eno samo lepo bistvo: Vaju in počasno drsenje noža v čudovito torto!

13) Kje se torej na poročni dan lahko privarčuje? Če hočemo imeti puste fotografije in mlačno zabavo, potem lahko varčujemo pri glasbi in izbiri gostilne. Varčevati se da tudi na vabilih in zahvalah, ki jih prejemniki vržejo drugi dan proč ali pa v predal in se pozabi na njih, dokler jih kak vnuk ne privleče ven in strga. Ne dajajta premoženja za kaviar ali eksotične narezke, ne mečita stran denarja za pretirane okrasitve z rožami ali baloni, ter drugimi posebej dragimi "traparijami". Menu v gostilni ni treba da je v sedmih hodih z imeni jedi, ki še gostincu niso znani. Ni pa treba tudi, da so "plošče za 6" (s 4 štruklji)! Povsod se da biti zmeren. Seveda kdor pač nima potrebe po kakršnem koli varčevanju naj spregleda ta odstavek. Vendar pa naj tak potem tudi nikar ne baranta za 100 EUR pri ceni, ker ga ne bom mogel razumeti. Za primerno plačilo lahko na terenu pričakujeta filmsko ekipo z vsemi atributi. Pa bo zvok in slika, kot je nima nihče pri nas. Zakaj bi zgolj prstan smel stati 10.000 EUR, ne pa tudi poročni film? Odločitev sprejmita skladno s točko "8".

14) Čemu torej poročni film toliko stane: Z video produkcijo imam izkušnje od leta 1993. Za seboj pa zaposlitve na lokalnih TV postajah, zasebnih studijih, TV3 in na Radioteleviziji Slovenija. Montiral sem več celovečernih filmov in oddaj. Povprečna poroka posneta z dvema kamerama in filmsko zmontirana, nastaja 200 ur, v kar je vključeno vse delo, ki je za končni film potrebno. To je mesec dela 8 ur dnevno. Vsaka kamera z opremo stane približno 6500€. Za eno poroko se prevozi povprečno po 350km, film se montira na zmogljivih računalnikih s kopico profesionalne (in licenčne!) programske opreme. Bistvo mojih filmov ni le snemanje poroke, ampak tudi filmska montaža. V filme vtkem dolgoletno montažersko znanje, ljubezen in umetniški navdih. Naše storitve ob aktualnih cenah nimajo konkurence! Kljub jezi nekaterih stanovskih kolegov nad to izjavo, le-ta DRŽI.

Vsak moj poročni Film je narejen z enako kakovostjo, s katero se sicer lotim celovečernega dokumentarca, kakršnih je nekaj v referencah spodaj. Pravzaprav je vsak moj poročni film boljši od prejšnjega in le tako se počutim osebno izpolnjenega.

15) Po letih izkušenj v filmskem svetu, se znam potruditi za VAJIN poročni film. In le če se bom resnično potrudil, bosta tudi vidva govorila o meni le pozitivno in me priporočala drugim; kakor so to počeli vsi drugi doslej.

SNEMANJE POROKE - dokumentarno ali umetniško?

Dokumentarni način snemanja poroke je najenostavnejši: Vklopiš kamero in snemaš. Kar dobiš je "dokumentarec" o poroki. Izdelek v veliki večini nastane že na terenu, zato je daleč najceneši. Temu lahko dejansko rečemo "snemanje poroke". Cene na trgu so "primerno" nizke. Skoraj bi lahko trdil, da se gibljejo skladno s ceno za 2 rezervoarja goriva. Seveda ti izdelki niso nobeni presežki. Kakovost teh izdelkov se meri v številu ogledov filma v celoti. 1x, morda 2x... 3x? Njihova glavna odlika je nizka cena.

Umetniški način snemanja poroke, pa je zahteva mnogo več znanja, truda in drage opreme. Zahteva pa tudi velik angažma poročnega para, da sodelujeta. Tak poročni video je praviloma zrežiran, na prizorišču pa je velika ekipa z mnogo raznovrstne opreme, luči in drugih nujnih propomočkov. Zato ga mnogi ne marajo, ker "moti potek poroke".

Ker moje veščine izhajajo iz igranega filma in dokumentarnih programov, ter dela za RTV, sem se odločil za tretjo, najtežjo pot: Izdelati dokumentarni film na umetniški ravni. Ker za ta hibridni način poročnih filmov še nisem našel imena, sem ga poimenoval "celovečerni poročni film". Njegova edinstvenost je, da je cel poročni dan prikazan linearno tako, kot se je zgodil, pa vendar na strnjen, lep, zvokovno pripoveden in vizuelno odličen način. Da uspem zajeti mnoge podrobnosti in drobne dogodke, brez da bi "motil" poroko, mi uspeva na podlagi znanja in izkušenj, dobre ekipe in ustrezne opreme. Kljub ekipi od dveh do štirih ljudi nas vselej hvalijo, kako smo bili neopazni, nevsiljivi in nemoteči.

CELOVEČERNI POROČNI FILM - edinstven dokument poroke

Opomba   "Snemanje poroke" in "Celovečerni poročni film" sta dve različni storitvi, z zelo različnima cenama!
    CELOVEČERNI POROČNI FILM - unikatni poročni film, z vama v glavni vlogi
   
CELOVEČERNI
POROČNI FILM =
 

* Umetniško in tehnično odlično snemanje z večimi kamerami, na poseben način.
* Odlična tehnična obdelava slike in zvoka, ter grafična oprema filma.
* Film primerljiv s filmi na TV, videospotom ali dokumentarnimi oddajami.
* Montaža kot jo zahtevajo dokumentarni programi.
* Vajin film izdelujemo poklicni snemalci, montažerji in tonski mojstri.

Izdelani film bo unikaten, poseben, VAJIN!
Bo izdelek, ki ne zastara.

Naše celovečerne poročne filme si pari in njihovi sorodniki ogledujejo znova in znova še mnoga leta po dogodku.

Hočeta več od drugih? Nepozaben unikaten celovečeren film z vama v GLAVNI VLOGI?  

* Vajin poročni dan si bosta lahko ogledala s perspektive ptic ali pa povsem od blizu, kakor sta se gledala samo vidva med obredom. Svatje vaju bodo videli s perspektive, ki je od daleč niso mogli videti. Dobesedno! Pod vodo, v avtu na poti, iz balona...
* Morda bosta hotela svoj glasbeni poročni videospot z glasbo benda v katerem igra mož ali pevskega zbora v katerem poje žena.
* Imela bosta s časovno elipso neopazno strnjenih 5 ali 10 ur posnetkov v Celovečereni poročni film, ki bo izdelan in opremljen po kinematografskih standardih.
* Ogromno vloženega truda (200+ ur dela v montaži), pomeni odličen celovit izdelek, ki neopazno prehaja iz sekvence v sekvenco, film pa ves čas obdrži gledalčevo napetost.
* Filmi so lahko različno dolgi, glede na dogajanje. Pri daljšem filmu lahko naročita tudi smiselno strnjeno kratko verzijo.

Vajin dan bosta dejansko videla bolje in bolj celovito, kot sta ga na dan poroke!

Naš trud se nam poplača takoj, ko si film prvič ogledata in vidimo vajin nasmeh, osuplost, navdušenje, solzne oči in odprta usta. Verjamemo v te izdelke, saj je navdušenje vedno in pri vsakem paru enako intenzivno.

Film je zmontiran dinamično, filmsko in je všečen tudi neodvisni publiki (sorodnikom, prijateljem). Moje stranke si filme ogledujejo še leta po poroki, kot zabavno družinsko doživetje, kot kino za dobro voljo.

Lokacijo dogajanja lahko posnamemo že prej in potem, za dodatek k vzdušju. Vsak kader je v montaži posebej obravnavan, vsaka sekunda zvoka je obdelana, tudi s spektralno analizo, če je potrebno odstraniti neželene moteče zvoke (jok otroka v cerkvi, sirena v ozadju, itd).

Vajin poročni celovečerni film bo zagotovo unikat v vajini okolici!

 

 

 

Snemanje porok, kot to naredimo mi.

CELOVEČERNI POROČNI FILM kaj
Zakaj si ŽELITA celovečerni poročni film in ne VIDEOPOSNETEK poroke:


info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284

unikaten

Unikaten ker ...
* Poroke večine konkurentov so posnete dokumentarno (brez prave montaže).
* Poroke nekaterih konkurentov so umetniški izdelek z vrhunsko estetiko. Ti videi praviloma ne pripovedujejo zgodbe, oziroma ta ni njihov primarni cilj. Izdelek je še najbolj podoben modni reviji, kot pa da bi imel tesno zvezo z realnim dogajanjem.

Moji izdelki so kombinacija obeh načinov, kar mi vzame veliko časa v montaži.

* Ne poznam poročnega videografa, ki bi v izdelek vložil toliko različnih elementov filmske umetnosti, kot mi (in imel cene vsaj podobno nizke mojim).

Končni izdelek je tega vreden! Film obdrži pripovedovanje vajine zgodbe, hkrati pa je narejen z odličnim kadriranjem, fotografijo, osvetlitvijo in tonskimi pogoji. Montažer iz danih posnetkov sestavi zanimive zaokrožene zgodbe znotraj filma; sekvence, ki imajo rep in glavo; tudi v dialogih.


info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284

dražji

Dražji z razlogom ...
Po pripovedovanjih poročenih parov moji poročni filmi še zdaleč niso najdražji. Vendar pa "snemanje poroke" ne gre enačitit s "celovečernim poročnim filmom". Vajin izdelek bo nepredstavljivo drugačen (boljši?) od drugih posnetkov. Za to je nekaterim vredno investirati nekaj sto evrov več, nekaterim pa seveda ni. Tisti lahko najdejo pestro ponudbo "snemalcev", ki bodo veseli naročila.

Pri svojem delu sem v 31 letih razvil lasten stil montaže in tudi snemanja porok, ki ni nikogaršnja kopija. Kvečjemu se zgledujem po igranih celovečernih filmskih klasikih. Prvo poroko sem v meni podobnem stilu komercialno posnel že leta 1995. Takrat večina naših današnjih "tekmecev" še ni niti slutila, da bo kdaj snemala poroke, ni obstajal internet, niti Youtube :)

Vsi dobri slovenski fotografi še vedno stanejo več od mojih izdelkov, ravno tako pa ne poznam videografa, ki v poročni video vloži do 300 delovnih ur.


info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284

ugoden

Z lahkoto trdim, da so naši izdelki brez konkurence na svojem področju!
Vprašanje je le, če vidva hočeta tak izdelek? Če ne, izvedemo le "snemanje poroke" :)


info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284

dogovor

* Pred snemanjem se plača rezervacija termina in podpiše dogovor v obojestranko korist in varnost. Pomemben je dober dogovor glede protokola.
* V nasprotju s splošno navado, nam na dan snemanja ne plačata ničesar, ampak lahko dobita več mesecev odloga plačila!
* Film lahko tudi samo posnamemo in prejmeta osnovno obdelane posnetke neposredno po poroki. Za našo edinstveno montažo pa se odločita naknadno, ko vama finančno odgovarja.

Zaradi vsega naštetega vem, da sem ugodna in prava izbira, če sta le dovolj zahtevna naročnika in ljubitelja estetike in kakovosti.

Poglejta še videogalerijo z opisom vseh poročnih izdelkov in me
kontaktirajta za prost termin!

POMEMBNO je vedeti  

* Ton snemamo na večih mestih s posebnimi mikrofoni, snemanje pa lahko nadzoruje tonski snemalec. S tem je dosežen odličen zvok tudi v cerkvah in dvoranah.
* Glasbe ne "podlagamo", ampak film montiramo nanjo!
* Posnetki igrane glasbe so praviloma v celoti posneti iz zanimivih zornih kotov in zmontirani kot glasbeni video.
* Igrano glasbo kombiniramo z originalnimi izvajalci tako, da neopazno prehaja med izvedbama.
* Naš HD posnetek ima do 5x večjo "ostrino" / ločljivost (pixels), kot SD (navadna TV ali DVD ločljivost / kvaliteta).
* Snemamo v formatih 1080i50, 1080f25, 720p50 s kamerami polprofesionalnega razreda (5-10 tisoč EUR po enoti).
* Izdelek vama lahko damo v izvorni CINEFORM kakovosti na HDD, pri čemer se ohrani vsa posneta slikovna in barvna informacija in omogoča vajino lastno nadaljno obdelavo ali pa digitalni arhiv.

Lahko izdam račun tudi na podjetje, saj sem davčni zavezanec!

* Ob naročilu termina se plača akontacija 10% končne cene.
* Do poročnega dne je možno spremeniti željeni okvir storitve v okviru zmožnosti.
* Odpoved vsaj 4 sobote pred snemanjem, vama povrne akontacijo.
* V primeru moje nezmožnosti vseeno izvedemo termin, saj storitev ne izvajam sam.

Vsak Celovečerni poročni film je SAMOSTOJNO AVTORSKO DELO, ki ga izvajam na podlagi dolgoletnih filmskih izkušenj in v največji možni meri po vajih željah.
Z odločitvijo za moje storitve razumeta, da bom v vsakem trenutku mislil na najboljši možni prikaz vaju, vajinih svatov in poročnega dne. Prav tako pa v filmu ne bo posnetkov, ki bi kogarkoli prikazovali v zanj neprijetni situaciji. Če bo potreba, se bom o situaciji posvetoval z vama. Pri izdelavi filmov imam najvišja etična in estetska merila. Posnetki pa brez vajine privolitve ne bodo javno prikazovani.

=> VSAK PAR PREJME DARILO

     

      Videogalerija - opis možnih poročnih izdelkov s primeri

Kako poteka snemanje poroke?

SNEMANJE POROKE >>
kje
KAKO POTEKA snemanje določenega dela poroke

info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284
doma

* Vajin film se lahko začne pri njemu doma, pri njej doma ali pri obema hkrati. Snemalec bo posnel vse dogajanje, dialoge, petje in igranje.
* Pomagajta izboljšati vajin poročni film in snemalcu povejta kaj si še želita imeti v filmu. Pomagajta mu tudi z najavo protokola, da vaju bo lažje in bolj skrbno ujel v pomembnih trenutkih, kot je denimo slovo od staršev.
* Čas snemanja pri ženinu in pri nevesti je praviloma po eno uro. Seveda pa to ni omejitev, saj se snema dokler se dogaja.
...


info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284
obred
* Snemalci na lokaciji v okviru časovne zmožnosti posnamemo tudi okolico, za kasnejši lepši uvod v poročni film. Vidva pa (lahko) izbereta glasbeno podlago.
* Po obredu sledi praviloma pogostitev in odhod svatov na drugo lokacijo. S tem je obredni del zaključen. Če se obred snema v sklupu celega dne, snemalci pač sledimo karavani do cerkve, oz. kamorkoli že.
* Snemanje obreda je zahtevnejši del poročnega dne, sa je dogajanje kratko in hitro.
* Čas snemanja obreda je praviloma od 60 minut, odvisno od pogostitve.
* Pri obredu brez izjeme poskrbimo za odličen zvok vseh nastopajočih, kot tudi za primerno slikovno pokritost vseh pomembnih dejanj in ganjenih svatov.
...

info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284
maša

* Snemanje cerkvene maše je najbolj naporen del snemanja poroke, saj traja najdlje neprekinjeno, vsak župnik pa mašo tudi naredi unikatno, zato ni vnaprejšnjega pravila, kako bo potekala. Cerkvene slovesnosti ni mogoče primerno ujeti le z eno kamero, ker je veliko govorov in interakcije med duhovnikom, svati in poročnim parom. Snemanje z le eno kamero je velik kompromis. Toliko večji, če so prisotni pevci ali ansambel. Zato maše nikoli ne snemam z manj kot dvema kamerama. Praviloma pa tremi ali štirimi. Tako je obred zares čudovito posnet in nudi lepo filmsko doživetje.
* Čas snemanja je praviloma med 60 in 90 minutami.
* V cerkvi je za kamero precej temačno, zato priporočam postavitev dodatnih luči.
* V cerkvi se vselej snema zvok tako, da ni odmevov ali učinka "oddaljenosti".
...


info(afna)cdmikelis.com
ali 031 656 284
zabava

* Snemanje zabave traja po urah snemanja najdlje in sicer povprečno 6 ur.
* Snemalci bodo pozorni na prvi ples, ansambel, svate, zunanje dogajanje, morebitne igre in rezanje torte, do vključno metanja šopka in podvezice. Za ostalo pa ga morata vidva spomniti oziroma opozoriti kaj je vama pomembno: Predvsem na GOVORE!
* Vedeti je treba, da se pri zabavi najhitreje nabere velika količina posnetkov. Če bi snemali ves čas, 6 ali več ur na vsako kamero. Ker vsaka ura posnetega gradiva zelo podraži izdelavo filma, velja biti preudaren pri zahtevah po pretiranjem snemanju zabave.
* Na zabavi dajem veliko pozornost kakovosti zvoka ansambla, ter primernem pokrivanju njihovega igranja. Zmontirani posnetki so kot glasbeni video, kjer se prepletajo zanimivi kadri plesalcev, ansambla in ostalega dogajanja.

* OPOZORILO: Zabave se dogajajo praviloma v večernih urah ob umetni svetlobi, gostilničarji pa si z uporabo varčnih svetilk poizkušajo znižati stroške obratovanja. Taka svetloba je neprimerna za snemanje poroke. Edina dobra rešitev je, da jo preglasimo s svojimi lučmi. Namreč brez svetlobe ni slike in varčne sijalke velik del svetlobnega spektra sploh ne oddajajo.       Nekaj o kakovosti svetlobe...>>>
...

    "Snemanje poroke" in "Celovečerni poročni film" sta dve različni storitvi, z zelo različnima cenama!
    Poglejta kako gre snemanje porok nam od rok ali pa nadaljujta branje.
     

      Videogalerija - opis možnih poročnih izdelkov s primeri

CENIK storitev (dodatki k poročni pogodbi)

Poroke - DODATKI
       Dodatki se obračunajo na osnovno ceno filma.
Potni stroški / prevoznina
0,44
Strošek za dejansko prevožen kilometer. Zajema vse vožnje, ki se zgodijo v zvezi s projektom. Na zahtevo izdamo zapisnik poti. Prevoznina vključuje tako materialne stroške prevoza, kot porabljen čas na poti.
Montaža kratke verzije 250
Kratka verzija je smiselno zaokrožena zgodba, povedana v 30 do 60 minutah. Odvisno od dogajanja. Pomeni montažo posnetkov v nov, samostojen film.
Primerna je za pogost ogled in prikaz filma sorodnikom na obiskih.
Montaža Videospot - Highlights
250
Vrhunska montaža najlepših posnetkov na glasbo po vajinem izboru. Več filmov v trajanju ene pesmi predstavljajo celoten poročni dan. Filmčke praviloma prejmeta v kratkem času po snemanju poroke, kot napovednik filma - "comming soon".
+1 letna brezplačna objava na našem strežniku za ogled na spletu!
Poročni videospot -
vidva pevski zvezdi
250

Si želita zapeti v lastnem videospotu na izbrano pesem? Poročni dan bosta morala malce prilagoditi snemanju, izdelek pa bo videti takšen ali pa takšen. Morda vama je ljubša narodnozabavna glasba? Ni problema, še raje. Poročne videospote lahko snemamo seveda še raje katerikoli drugi dan v tednu.

Video projekcija FILMA sorodnikom v HD
100 +
prevoz
Cena vključuje dva 15'' aktivna zvočnika, Numark mešalko, Senheisser mikrofon, samostoječe kasetno videoplatno 16:9 formata z visokim faktorjem odboja, 720pHD projektor, operaterja, digitalni predvajalnik (slik/videa/glasbe).
- Lepo doživetje za vaju in goste!
Originalen material na DVD
25
Cena velja za vsako uro izvornih posnetkov presnetih na DVD.
Originalen material na HDD 15
Format je izvorni iz kamere, neobdelan, nespremenjen. Cena za uro materiala.
Posnetki CINEFORM* na HHD 20 Cena je za prenos celotnega videoprojekta na vajin HDD.
Če HDD kupita pri meni, tega stroška ni.
*CINEFORM je format video zapisa za montažo ali hrambo posnetkov.
Izdelava filma
v HD formatu
1080 ali 720
BlueRay, MKV, HDD
0
Od leta 2012 vse filme izdelujem standardno v HD formatu.
     
VAJINA ZGODBA /
VABILO NA POROKO
po.dog. * Režirana in zaigrana zgodba v kateri na svojstven način predstavita kako sta se spoznala in kakšna je vajina zgodba. Film se praviloma predvaja na poročni svatbi.
* Povabilo na poroko je podobno, le da ima glavni namen povabiti na vajino poroko.
POROČNE NOVICE p.d. Moja domislica in svetovni unikat: V stilu dnevnoinformativnih novic izdelan predporočni ali poporočni video, ki vključuje humorno besedilo in odlične slikovne prigode. Prve video novice - World Wedding News. Lahko so tudi kot najava poroke.

ZAKONSKI FILM

p.d.
Tudi moja domislica. Video za zahvalo svatom, ter v vajin spomin. Na zanimiv način prikaže vajin vsakdan. Lahko vključuje pridobitev novega družinskega člana. Zgodba je režirana in zaigrana.


      Videogalerija - opis možnih poročnih izdelkov s primeri
     
CENIK VIDEOPRODUKCIJE € + DDV
SNEMANJE BIRME, OBHAJILA, FANTOVŠČINE, ZABAVE, VALETE in drugih dogodkov.

Štartnina termina

100
Znesek se obračuna enkratno na dogodek. Zajema amortizacijo snemalne in montažne opreme. V strošku je zajeta potrebna snemalna oprema in priprava snemalne ekipe. Znesek se pomnoži s številom kamer.
Snemalna ura
/ Dodatna ura

25

Cena snemalčeve ure. Tudi cena dodatne ure/snemalca, ki presega pogodbeni termin.
Cena ne vsebuje montaže posnetkov.
Montaža različnih videoposnetkov
20
Ura montaže video posnetkov - lahko prinešenih z vaše strani. Nalaganje materiala iz prinešenega medija na računalnik, se obračuna posebej po spodnji postavki.
Zajem digitalnih posnetkov /
prenos digitalnih posnetkov
/ nalaganje projekta na HDD

10/h

Cena zajema prenos, obdelavo in pripravo posnetka na montažo. Strošek se obračunava po DEJANSKO PORABLJENEM ČASU. Velja za prenos iz digitalnih medijev:
miniDV, D8, DVCAM, BD, DVD, USB, XDCAM, P2, in digitalnih kamer vseh vrst, ki imajo digitalni priklop in prenos podatkov (USB, FW, DV).

Za posnetke prinešene na HDD (na trdem disku), ne obračunavam nalaganja! Vendar pa zaradi zagotavljanja najvišje kakovosti končnega izdelka vse gradivo pretvorim v CINEFORM obliko. Le ta zagotavlja, da se posnetki med obdelavo ne slabšajo in da v mnogih primerih celo popravijo glede na original. Pretvorba traja v odvisnosti od kompleksnosti materiala (mpeg2, mpeg4, 4K, itd). Cineform kodek je bil med drugim uporabljen pri snemanju filma "Slumdog Millionaire" (Revni milijonar).


Digitalizacija analognih
audio in video posnetkov
(VHS, 8, Betacam, LP, kasete)

p.d.


* Presnemavanje in digitalizacija iz analognih nosilcev VHS, 8, Hi8, Beta, Betacam SP, D beta, U-matic, C, Quadro. Cena se obračuna po dejansko porabljenem času. Posnetke se lahko primerno obdela ali pripravi za nadaljno obdelavo.

* Presnemavanje LP plošč in kaset. Zajema kakovostno čiščenje plošče in tehnična obdelava posnetkov. Ovitek LP plošče skeniram in retuširam zguljenost, sliko pa lasersko natisnem za CD ali DVD ovitek.

 

LUČ, ZVOK  
Vsaka resna produkcija uporablja izšolane tonske mojstre in mojstre luči. Tudi za vrhunski poročni film so nepogrešljivi. Če se ne moreta odločiti ali potrebujete lučkarja in tonca ali ne, sem na voljo za nasvet: ni namreč vsaka situacija enako zahevna in morda lahko privarčujeta, če bo poroka le na prostem in podnevi. Ampak to ni pravilo!
Tonski mojster
p.d.
Digitalni linearni snemalnik(i), usmerjeni mikrofon(i), mikro lokacijski mikrofoni, ...
Tonski mojster nadzoruje kakovost snemanja zvoka, govora, glasbe. Je nepogrešljiv član ekipe, saj snemalec ne more biti hkrati na dveh lokacijah in skrbeti za vse sam.
mojster luči, asistent
p.d.
Dodatne LED in "HiCRI CFL daylight" luči in namenski odsevniki za dosvetljevanje. Halogenske luči 3200K-4000K. Predpriprva lokacij za snemanje: Ozvočenje, postavitev luči, mikrofonov. Asistent razbremeni snemalca, da lahko dela boljše kadre.
montaža zvoka /
obdelava zvoka

20

Montaža zvoka v filmu, oprema z glasbo, glasbeni mix, obnovitev starih posnetkov, ... Znesek je urna postavka: Priporočam posvet in dogovor za posamezen projekt.
   

KONTAKTIRANJE
031 656 284

POGOJI SODELOVNJA

  Na vsa vprašanja, za katera nista našla odgovora, vama bom rade volje odgovoril po elektronski pošti ali telefonu. V povpraševanje vključita čimveč informacij!

Na vprašanja "koliko stane snemanje poroke na ta in ta datum" ali pa "kaj nudimo in kakšna je cena" si lahko v celoti odgovorita na tej strani, saj je cenik "snemanja" naveden. Na taka vprašanje posledično ne morem podati smiselnega odgovora.

Sodelujem izključno s tistimi pari, ki si mojih storitev resnično želijo in so pripravljeni priti na 2-urni neobvezujoč predstavitveni sestanek, kjer se v živo spoznajo z mojim preteklim delom in lahko postavijo neskončno vprašanj.
Predstavitve izvajam v Grosuplju. Sama si tudi določita Vajino ceno!


Prosim rezervirajta termin dovolj zgodaj!      Videogalerija - opis možnih poročnih izdelkov s primeri

REFERENCE:

... zgolj suho naštevanje nekaterih projektov...

TV Novo mesto - VAŠ KANAL (montažer, občasni snemalec, soustvarjalec mladinske oddaje) 1993-1997 - obiskoval tečaj o filmskem ustvarjanju, izmed 20 udeležencev so izbrali tri, na testu dosegel najboljši rezultat znanja - obvladovanje CUT montaža JVC, programirana montaža JVC, redne reportaže s Šolskega centra NM (snemanje, besedilo, montaža).

TV3 - montažer - 1996-1998 - edini iz kolektiva šolan na NLE montažah AVID (uradno prvi v Sloveniji, po zagotovilu angleške AVID izobraževalne ekipe) - obvladovanje montaže CUT SONY BETACAM, AVID MediaComposer in NewsCutt. Izobraževanje sodelavcev na to novo tehnologijo. Akreditacija in uradni montažer ob dogajanju obiska papeža J.P.II v Sloveniji. Kasneje še pogodbena dela za TV3 (oddaja o avtomobilizmu).

RTV SLOVENIJA - montažer - 1997-2003 - obvladovanje SONY programirane montaže (ACE), CUT, INCITE NLE (uradno šolanje in izobraževanje sodelavcev po njem). V sklopu dela na nacionalki je preveč vsega za našteti, pri čemer so poleg tednikov in drugih oddaj tudi Mednarodna obzorja, Dokumentarci meseca, TV nadaljevanke, novoletne oddaje in drugo. Uradni montažer ob obisku W.J.Clintona, Uradni montažer ob obisku G.W.Busha.

Za Filipa Robarja Dorina - montažer in dodaten "delovni spomin" pri projektih:

Drugi projekti: Izdelanih je večje število pogodbenih projektov in projektov za različne naročnike: B-Projekt (promo filmi, dogodki: Nr.1 in Nr.2), Palmers (naslovni video), Škoda (Fabia II, reklamni spoti), Kobariški muzej (aktualna multivizija, film) in mnoge druge.
Lastni projekti v teku: Film o stari trti iz Lenta, Izgubljeni stric v Australiji, Tasmania vs. Slovenia, Rodna zemlja.

Ko bo čas dopuščal (če ob vsem delu sploh kdaj bo), se bodo k besedam znašle še številne slike, članki in videoposnetki, ki naj bi krepili moč besed :)

CD mikelis v času: mejniki
1993 pričetek dela na TV Novo mesto Vaš Kanal - prevsem montaža dnevnoinformativnih programov in nekaj snemanja.
1994 začetki spoznavanja z NLE montažo zvoka - montaža miksov in remiksov glasbe
1996 začetki zasebnega dela poleg službe, v smislu snemanja maturantskih plesov, porok, birm, obhajil in valet.
2002 ustanovitev podjetja CD mikelis - računalniki, internet, avdio/video - snemanje gledaliških iger in drugih dogodkov.
2005 nakup pro-sumer digitalne kamere (nivo kvalitete za objavo v TV sporedu, SONY VX1000).
2007 postavitev osnovnega montažnega studia.
2008 nakup nove pro-sumer snemalne tehnike v HDV formatu, oblikovanje snemalnih ekipe, dodatne snemalna oprema (luči, odbojniki, mikrofoni, prenosni snemalnik, ...).
2012 nakup dodatne pro-sumer snemalne tehnike (nova kamera), oblikovanje dodatne snemalne ekipe, oglaševanje storitev

Če vam vse to ni dovolj, me kontaktirajte za dodatne podrobnosti
ali pa zgolj za to, da se dogovorimo za rezervacijo snemalnega termina.

info(afna)cdmikelis.com
031 656 284

Vaš Mihael Tominšek že 31 let.


Grafično oblikovanje in izdelava spletnih strani. Snemanje porok in montaža filmov. © 2005-2024